Aktivnosti

Talentirana djeca na Zlatnom mikrofonu (FOTO)

ŠIBENIK - Međunarodni festival mladih talenata „Zlatni mikrofon", kojeg organizira istoimena šibenska udruga, po četvrti put zaredom održan je 9. srpnja 2012. godine na ljetnoj pozornici ispred katedrale Sv. Jakova u Šibeniku.

Talentirana djeca na Zlatnom mikrofonu -> FOTOGALERIJA

Poročitaj više »

Mladi talenti oduševili šibensku publiku

ŠIBENIK - Međunarodni festival mladih talenata „Zlatni mikrofon", kojeg organizira istoimena šibenska udruga, po četvrti put zaredom održan je sinoć, 9. srpnja na ljetnoj pozornici ispred katedrale Sv. Jakova u Šibeniku.

Manifestacija za djecu, četvrta po redu, na kojoj mladi talenti izvode autorske skladbe, okupila je mnogobrojnu publiku, a festival je u tako, reklo bi se, kratko vrijeme svog postojanja uspio izaći izvan granica Hrvatske i postati poznat diljem regije. Iza svega stoji veliki trud malih pjevača, plesača, a iznad svega ljubav prema djeci, glazbi i dječjem stvaralaštvu "tete" Marinke Vranić, kako je zovu "njena djeca", direktorice i dobre duše festivala, te predsjednice udruge "Zlatni mikrofon".

One koja se ne predaje ni kada zbog financijskih teškoća mora okrenuti stvari naglavačke da bi se festival održao. U konačnici, sinoćnja radost na licima malih izvođača i pune tribine gledatelja nemaju cijenu i vrijede svakog uloženog truda, volje i snage. Potvrđeno je to i profesionalno odrađenim nastupima:

Antonije Dore Pleško - Hrvatska
Benjamina Dolića - Slovenija
Elene Stojčevske - Makedonija
Eme Vranić - Hrvatska
Eve Pilić - Bosna i Hercegovina
Gabrijela Ivić - Hrvatska
Gite Petrina - Hrvatska
Lorene Bućan - Hrvatska
Lorene Janković - Crna Gora
Lucije Stanković - Hrvatska
Nikole Pavličevića- Hrvatska
Tihane Bešević – Hrvatska uz
Prateće vokali: Antonija Dora Pleško, Gabrijel Ivić i Jelena Lučev

Plesne grupe :
Balans, Stars, Toxic, Dječji vrtić Osmjeh
Ritmičarka Antonija Zrnčević
Balerina Nikolina Slamić uz neizostavnog Damira Mihanovića Ćubija kao voditelja.

Poročitaj više »

Sretan Božić djeco

Marinka Vranić: Glazba mi je oduvijek bila najzanimljivija

Već dugi niz godina Marinka Vranić radi s talentiranim malenim pjevačima kroz udrugu 'Zlatni mikrofon', iz koje su proizašle brojne današnje zvijezde poput Natali Dizdar, Mateja Miličića i Nikol Bulat. Stoga je Marinka itekako poznata našim juniorima. No, šibenski mališani sigurno dosad nisu znali neke detalje o Marinkinom djetinjstvu, recimo – zašto se u vrtiću igrala s jednim dečkom, a ne s curicama, je li voljela fiziku i kemiju u osnovnoj školi te koje je sve instrumente svirala.
Koji ste vrtić pohađali i kako ste se tada najradije zabavljali?
Išla sam u vrtić Varoš, a čuvala me teta Ljubinka. Sjećam se da su u kutu naše sobe bili smješteni mali dječji bubnjevi i da sam uvijek nešto lupkala po njima. Najviše sam se družila s prijateljem Edvinom, koji je već u vrtiću izvrsno slikao.

Marinka Vranić

Poročitaj više »

Zlatni mikrofon Šibenika '09 - Traže se nove pjevačke nade

Na ljetnoj pozornici ispred Gradske vijećnice u nedjelju, 14. lipnja, u 20 sati održava se prvi dječji festival autorske glazbe i plesa u Hrvatskoj, „Zlatni mikrofon Šibenika“, koji organiziraju kulturna udruga „Zlatni mikrofon Jadrana“ i Grad Šibenik.
Zlatni mikrofon 2009

Poročitaj više »

Natječaj - ZLATNI MIKROFON ŠIBENIKA 2009

N A T J E Č A J
za NOVE SKLADBE koje će se izvesti na
D J E Č J E M festivalu
ZLATNI MIKROFON ŠIBENIKA
Šibenik, 14. 06. 2009.


U V J E T I:


Skladbe koje pristignu na Natječaj moraju imati suvremen pop ili rock zvuk, te tekstove primjerene uzrastu djece i mladih. Autori imaju obvezu osigurati kvalitetu stihova, jer će se glazba i stihovi ocjenjivati kao djelo u cijelosti. Stihovi mogu biti pisani na hrvatskom književnom ili bilo kojim od dijalekata hrvatskog jezika.

Poročitaj više »

Slučajno izabrane fotografije

zlatni mikrofon 2009 - 62Mirela Klisarićzlatni-mikrofon-2012-32zlatni mikrofon 2009 - 51Nikola Pavličević